Show Email
Recept na lečo
Ingredience1 kg papriky60 g sádla0,5 kg rajčat1 lžička mleté maďarské papriky1 velká cibule (nebo 2 menší)sůlPOSTUP:Z paprik odstraňte stopky a semínka a nakrájejte je na kolečka silná asi 1 cm. Rajčata nakrájejte na stejně silná kolečka (větší kusy na půlkolečka).Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji ve větší pánvi na sádle do sklovita. Přidejte nakrájenou papriku, osolte, stáhněte plamen, přiklopte pokličkou a nechte pár minut dusit. Poté pánev částečně stáhněte z ohně, vmíchejte mletou červenou papriku a dobře ji rozmíchejte v horkém tuku.Vraťte na oheň, přidejte rajčata i se šťávou, kterou pustila, a už bez pokličky za občasného míchání poduste ještě pár minut, až zelenina změkne a šťáva příjemně zhoustne.TIP: Maďaři rajčata před vařením neloupou. Pokud vám ale vadí kousky srolované slupky, můžete je spařit a oloupat předem.